HTML

soulmania

TELEFONOKRÓL FOG SZONI A NOTA

Friss topikok

  • VILMOS: Sziasztok! Megmondaná nekem valaki először is, hogy a Qualcomm USB driver-t a telefonra vagy a gép... (2013.11.10. 14:45) u900 és u700 java fölrakása

Linkblog

Archívum

nokia 6120 clasic teszt

2008.09.03. 15:54 :: kuka00

Kezdjük is el kicsomagolni a dobozt! Megtaláljuk benne a telefont, egy töltőt, egy adatkábelt, egy mono fülest és természetesen a cd-t meg a magyar nyelvű leírást! memóriakártyát nem kapunk de nem is baj minek fizessünk többet olyanért amit ugyis a polcra tennénk egy nagyobbra való lecserélésért! Legelső gondolatom a hüha de kicsi élőbe a telefon volt:D Hossza 105 mili ez még átlagos de a 46 mili szélesség de főleg a 15 mili "vastagság" már cseppet sem az a symbianesek között a sulya meg főleg eszméletlen mindössze 89 g!!
Vizsgáljuk is meg picit a külsejét!


szerintem szép


Elölről nézve a telefont egy elgáns készülék fogad minket semmi extra dolog semmi sallang nincs rajta olyannyira hogy még a multimédia meg a ceruza gomb is lemaradt! Előbbi a galériából utobbi az adott dolog opciójából érhető el én sokat használom a ceruza gombot nekem hiányzott de mivel nem sokan használják és a telefon is keskeny ezért nagy lehetett volna a zsufoltság így megbocsájtható a dolog! A kijelző viszont csak 2 colos így hiába tud 16 millió szint meg 320x240 es felbontást igen picurka:(


Haladjunk felfelé.



érdekesen néz ki:)">

Amilyen visszafogott az eleje annyira érdekes a tetején a bakapcs gomb egyszerüen nem tudtam rájönni mi célből lett ilyen a szine egy elegáns telefonnak de valamilyen ok biztos létezik! Más semmi nincs a tetején!


Nézzük meg jobbról!



csak a lényeg


Felül van a zoomoláshoz a 2 gomb alul meg az exponáló a galéria gomb lemaradt!


Nézzük a bal oldalát!



nagy hangszoró kis memóriaslot


Mivel a másik oldalon nem volt hangszoró ezért ezzel az eggyel kell beérnie a telefonnal de legalább smartmovie szempontjából jó helyen:) alul meg a micro sd-s memóriaslot


Alulról is van kép:)



ide került a töltő, a 2.5-ös bemenet /sajna hogy nem 3.5 ös/ és a mini usb!


Végül hátulról!



nyomozoknak előny!

Hátulra került a 2 megapixeles kamera ami kapott vaku-t is!


Összeségében elmondható a telefon külsejéről hogy roppant jól össze van rakva nem lötyög, nem recseg viszont az ujlenyomatgyüjtő fényes köntöst kapta amit nagyon sokszor kell tisztitgatni! Én is nem győztem a képek előtt leszedni róla!


Most hogy megismerkedtünk a külsejével kapcsoljuk is be:)


A telefon a symbian 9.2 FP1 es verzóját kapta 369 MHz-es processzorral tehát a sebességgel nem lesz gond. Hamar be is bootolt a telefon. Sajnos itt jön az első fájdalmas pont a gombok elhelyezkedése 2 dolog is rögtön az eggyik hogy igen picikék lettek és nagyon közel egymáshoz így könnyen félre lehet nyomni a másik meg hogy a kijelző nem pont a megfelelő gomb alá írja ki a gomb lenyomásával járó reakciót ez elsőre nagyon zavart aztán lassan kezdtem megszokni de azért folyamatosan figyelni kellett rá! Minden képbe miről is van szó



Lépjünk be a menübe!



A szokásos 12 ikonos elrendezést kapta de azért pár dolog változott!


A legelső az üzenetek menüpont itt semmi változás továbbra is sms-t, mms-t, emailt és a szokásosakat küldhetjük.


Névjegyzék a második ez is teljesen ugyanaz a telefonszámoktól kezdve emailcimen át a képig mindent hozzárendelhetünk 1-1 illetőhöz ameddig csak memóriával bírjuk:)


A napló rész is a hívásainkal kapcsolatos dolgokat mutatja ezentul is!


Eljutottunk az alkalmazásokhoz!


A sugó továbbra is csak segíteni próbál A saját mappába kerülnek az álltalunk telepített dolgok. A csevegés az egy sms chat szerüség szeretne lenni manapság már szinte mindeggyik okostelefonba belekerül mégsem terjedt el nem is nagyon most fog. Az üdvözöljük mappa a beállitás varázsló!


A játékok mappába 3 telepített játék vár ránk!


Első a Marble!


Ebbe golyokat lövünk fel ahol az azonos szinüeket kell eltalálni.


Második a City bloxx!



Ebbe egy épületet épitgetünk felfelé minél pontosabban rakjuk a következő elemet annál többen költöznek be a végső cél mindig a kupola az épületre:)


Harmadik a poker!


Kártyajáték!


Jön a Quickoffice mappa ami a documentumainkat meg táblázatainkat tudja megnyitni.



Végül az adobe PDF aminek a nevéből is kiderül hogy pdf kiterjesztésü fájlainkat tudja megnyitni!


Végeztünk is az alkalmazások mappával jöhet a beállitás!


Itt az első menüpont a témák amiből 3 félét is választahtunk!



Itt választhatjuk ki a menü nézetét is amiből rögtön 4 féle is van de szerintem csak 2 féle használható:)



Végül az energiatakarékos modba animációt is állithatunk be képernyőkímélőnek!


Az üzemmod mappa semmi ujdonságot nem tartalmaz a szokásos rettenetes gyári csengőhangok kerültek ebbe is de ezeket ugyis mindenki egyből lecseréli!


Csatlakozás mappa is ide került itt állithatjuk be telefonról, telefonra vagy telórol gépre a dolgainkat! Választási lehetőségünk a másoló, usb, bt és az adóvevő ami végülis hang alapu kommunikáció lenne de a gyakorlatba itthon semmi haszna. Sajna az infra és a wifi kimaradt de lesz helyette más de erről majd késöbb!


Adatkezelő mappába került az alkalmazás kezelő ezt ugye senkinek sem kell bemutatni, a gyári fájlkezelő ezt is hamar lecseréli az ember és a memóriáról való tájékoztatás. Kapunk itt egy eszközkezelő mappát is ami a verziószámról tudósít minket de ez nálatok ugyis olyan menüpont ahova max egyszer betévedtek aztán ugyis marad a kod:D


Elérkeztünk a web mappához!


Előbb már emlitettem sajna kimaradt a wifi de cserébe nemcsak 3G támogatást hanem rögtön HSDPA támogatást is kapunk ami a 3.5G persze az én balszerencsém hogy itt ahol lakom pont nem elérhető ez a szolgáltatómnál de a 3G vel is szépen lehet netezni és megintcsak azt tudom írni a minimapos böngészője a nokiának csucsszuper:D


Elérkeztünk a multimédia részhez!


Mint eddig is kiderülhetett nem ez a telefon fő profilja de azért kapott pár dolgot!


Elsődlegesen egy hangrögzítőt ami végre 1 órát tud felvenni! kapott rádiót is és flash lejátszót! ide került a real player is meg az első kamera is innen inditható!


Következő mappánk a szervező!



Itt érhető el az átváltó ami már elég sok mindennel elboldogul a pénztől kezdve a hosszuságon át a hőmérsékletig minden megtalálható benne néha jól jöhet. A jó öreg naptár is ide kapott helyet semmi ujdonsága nincs de jó ez így ahogy van. van heti nézet van havi lehet jegyzeteket készíteni hozzá /akár a névnapokat is/.


Végül a számológép és az óra zárja a sort!


Galéria mappa!


Mostanság az összes N szériás telefonba egybe van a kép és a videó ez lehet jó is de sokaknak nem jön be. Nekik örömmel jelenthetem ebbe külön van:)



Ezt leszámítva a szokásos a körités nagyíthatunk, kicsinyíthetőnk forgathatunk, teljes képernyőn nézehethetjük a képeket de a diavatítés meg hasonló multimédiás plusszok kimaradtak!


Zenelejátszó!


Azt már írtam hogy alulra 2.5 ös kimenetet kapott a telefon és hogy mono a gyári fülese így sokat nem szabad tőle várni de az egyetlen hangszoróján a telefonnak kellemesen csalódtam! Persze nem kell szomszédokat őrületbe kergető minőségről beszélni de ehez a telefonhoz szerintem bőven elég! Itt látszott némi multimédia is mert kapott equalizert is a telefon igaz csak ötöset de akkor is pozitívum!



Letőltés mappánk elég egyértelmünek tűnik frissitgetni lehet meg letőlteni a netről! Végül kapunk egy bemutató mappát is amibe rengeteg marketinganyagot meg készülékhasználati videót kapunk!


Nem véletlen hagytam a végére a kamerát!


Itt felemások az érzelmeim!


Az mindenképpen pozitivum hogy fektetett modba kell fényképezni így teljes képernyőbe láthatjuk a keresőt és elő is lehet hívni egy eszközsávot de sok minden nem lesz benne:(


válthatunk benne videó modra, csinálhatunk panoráma képet, kapunk éjszakai modot, sorozatmodot és szabályozhatjuk a vaku-t. Az autofoxus és a makro kimaradt! A videónál panoráma mod, éjszakai és a rögzités hosszát szabályozhatjuk! A digitális zoom 4x es! A 2 megapixeles képek telefonon jól mutatnak számítógépen már nem annyira videóba viszont 240x320 pixeleset tud ami egész jó!


Tesztkép


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

makro probálkozás


A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Sajna nem a legjobb de a kijelzőn szebben mutatnak ime egy példa



Jöhet a videó:

ide katt

Az akkumulátora a készüléknek elsőre aggasztó mert 890 mAh-es de szépen állta a tesztet sokáig teljesen futott majd hírtelen kettőt is esett majd utánna megint eggyet de aztán gyors töltés és minden ment tovább sajna időm nem volt hogy megnézzem nyuzás nélkül mennyit bír de szerintem 3 napot simán el kell hogy menjen:)


Egy gyors bechmark teszt is belefért:D


munkába a proci


Végül az összegzés kinek is ajánlható nyugodt szivvel a készülék. Azoknak akinek a multimédiás tartalmak másodlagosak de az adatátvitel terén szeretne egy okos, gyors, kicsi, szép és nem utolsó sorba baráti árcédulával megáldott készüléket kapni!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwsoulmania.blog.hu/api/trackback/id/tr46646640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása