HTML

soulmania

TELEFONOKRÓL FOG SZONI A NOTA

Friss topikok

  • VILMOS: Sziasztok! Megmondaná nekem valaki először is, hogy a Qualcomm USB driver-t a telefonra vagy a gép... (2013.11.10. 14:45) u900 és u700 java fölrakása

Linkblog

Archívum

nokia e71 tul sok gomb van rajata

2008.09.03. 16:00 :: kuka00

Csomagoljunk

Kapunk leírást, cd-t, sztereó headsetet, bőrtokot, 2 gigás memóriakártyát, adatkábelt, töltőt és magát a telefont. /csuklópánt ezuttal nincs/ A telefon 114 x 57 x 10 mm és 127 gramm. Minőségileg ez is nagyon egybevan és qwerty billentyűsök között valami hihetetlenül kicsi!

Előlről



Hangszoró, másodlagos kamera, 2.4 colos 320x240 pixeles 16 millió színű kijelző és alatta rengeteg gomb de erről majd késöbb:D



Hátúlról





Kamera, led és tükör



Jobb oldal





2.5 jack, hangerőgombok közte hangtárcsázó gomb /exponáló sehol/



Bal oldal





Infra, memóriaslot és micro usb



Felűlről





Hangszoró és bekapcs gomb



Alúlról





Nyakbaakasztó és tőltő nyílás



Bekapcsolás előtt



Kiosztunk egy hatalmas fekete pontot a telefonnak a bal oldalon található micro usb és memóriaslot eltakaró miatt! Műanyag takaróeleme van mind a kettőnek vagyis egy takaró elem az egész és a közepén fogja a telefon. A hatalmas minőségérzetet ez nagyba rontja főleg az E szériába. Nem is értem hogy a jól bevállt hátlaplevevős módszer a memóriaslothoz hova lett ebből a telcsiből?:(





Kapcsoljuk be





369 mhz-s proci, 9.2 es oprendszer egyenlő gyors betőltődés:)



Mielőtt belépnénk egyből a menübe fussunk át pár dolgon



Gombok





Tehát legfelül a bal és jobb választó gomb alatta a yes és a no közte a házikós a menü gomb mellette a naptár gombja aztán a navi aminek a közepével a keresés indul aztán a névjegyzék és végül az email gomb. Erre mindjárt visszatérünk még de haladjunk lefelé. Kapunk egy teljes értékű qwerty billt olyan extrákkal mint space, enter, backspace, @, caps lock. Elsőre a gépelés fura de nagyon hamar megszokható és onnantól kezdve sokkal gyorsabb megoldás a hagyományosnál viszont a gombok elég kicsire sikeredtek.



Email gomb




Pár beállítás után egyből elérhetjük vele a levelesládánkat megnézhetjük gondolt e ránk valaki vagy mi is meglephetünk valakit egy emaillal:)



A készenléti ikonok alatt eddig is rengeteg dolgot tudtak kiírni az E szériás nokiák de most kaptunk alulra egy buborékot ami újdonságokat tartalmaz így bővült a lista:)





Lépjünk be a menübe





11 újrarajzolt ikon fogad bennünket /mintha emlékeztetni valamire:D/



Kommunikáció





Postafiók az üzenetrögzítő, itt már van névjegyzék de semmi újdonság, kapunk adóvevőt ez cb-zés lehetne de itthon nem terjedt el, üzenetek a szokásos, internettelefon-nal a neten telefonálhatunk, a csevegés sms chat lenne de szintén nem terjedt el itthon végül a gyorshívás amivel a gombokhoz rendelhetünk telefonszámokat.



Iroda






A naptár az E66 ban megismert változatot kapta tehát ki tudja írni az aznapi eseményt is ami jelen esetbe inkább hátrány ezen a fektette kijelzőn eléggé össze lettek nyomva a napok:(





Keresés, számológép és az office elég egyértelműek:)





Óra, átváltó és az aktiv és sima jegyzetek is a szokásos legelsővel ébresztést állíthatunk, átváltóval mindenfélét válthatunk az aktív jegyzetbe hangot és képet is rakhatunk míg a simába csak szöveget. Vezeték nélküli bill egyértelmű. A szótár alapból csak angolul tud de szedhetünk le anetről hozzá más nyelveket is:)






Intranet-et továbbra is homály övezi, a zip tömörítő a csomagoló, végül a nyomtatók és a pdf olvasó.



Napló semmi újdonság



Csatlakozás





Kapcsolatkezelő a netes kapcsolódásainkért felel, kapunk infrát, az usb a számítógépes összeköttetésért felel /gondolom meg sem kell említenem nem tőlt a telefon/, a wlan varázsló a wifi-ért felel a bt 2.0 ás A2DP kompatibilis, végül a modem a számítógépes netért felel ha pl laptoppal neteznénk.



Eszközök






Másolóval telefon és telefon közt másolhatunk fontos dolgokat, a memória a memóriakártyánkról informál de akár formázni is tudja az eszközkezelővel szerverbeállításokat végezhetünk. Az üzemmód és a beállítások szokásos. Utóbbiba csak a navi fényjelzését lehet állítgatni mint az új telcsiknél mivel a kijelzőt teljesen kikapcsolja a telefon. Az tudja mutatni hogy még él:) Az E66 al ellentétbe ez viszont nem kapott giroszkópot!





SyncML a Pc Suite progival szinkronizál, a titkosítással a telefonmemóriát vagy a memóriakártyát titkosíthatjuk.





Témák



4 téma és 2 menüzézet fogad bennünket:)






Módok





Roppant hasznos funkció. Nem profilt válthatunk vele hanem csinálhatunk több módot amihez tartozhat téma, háttérkép, alkalmazások a képernyőn stb tehát lehet pl egy munka meg egy otthoni



Hangutasítással a telefon részeit irányíthatjuk hanggal, a beszéd sajnos csak angol a felolvasó felolvasni próbál kissebb nagyobb sikerrel, aktiváló kulcsokkal zárhatjuk a telefon részeit a vonalkód a vonalkódokat próbálja beolvasni amiket akár el is menthetünk míg végül a beállítás varázsló a szolgáltatós beállításainkat csinálja meg helyettünk:D



Multimédia





A rögzítő 1 órát tud.



Zenelejátszó






Egy hangszorót kapott a telefon az viszont elég szép méretes viszont a méllyekkel van némi gondja egyszerűen kevés de azért szépen szól. Fülessel is jól szól de mivel nincs 2.5-3.5 jack átalakítóm így ezt nem tudtam kipróbálni de biztos érdemes beszerezni.



Zeneáruházba vásárolhatunk





Kameráról majd késöbb.



Galéria






E szériához illően szigorúan külön a képek és a videók és bent is a szokásos leegyszerűsített képnézegető fogad bennünket.



A Real playerrel pl a telefonnal felvett videókat tudjuk visszanézni, a podcastinggal zenékre fizethetünk elő, a rádió a szokásos tehát csak fülessel megy, flash lejátszó a flash tartalmakhoz kell pl net vagy képernyőkímélő. A 3D hangok továbbra is rejtély ugyanis egy hangszorója van a telefonnak és mégis él benne ez az opció hosszasan próbálgattam de csak egy hangszoró halkul vagy hangosodik az online megosztással meg alapból semmire de első csatlakozás után a szokásos 3 közösségi oldalra oszthatjuk pl képeinket





Telepítések





Alkalmazás kezelő a lomtár, a hívás menedzserbe beállíthatjuk hogy az elmulasztott hívásokra szövegesen vagy hangba válaszoljon a telefon.



Global Race





Az egyik játék a kettő közül az első hely megszerzése a lényeg vagy legalábbis minél előrébb való végzés:)



A multiscanner egy névjegykártyaolvasó akar lenni de a precizitása hagy némi kivánnivalót maga után sajnos messze nem tökéletes:(






Sportstracker





Ez egy elég érdekes alkalmazás. E66 on azért nem került a képbe mert a memóriakártyán volt csak de alapból nem látta a telefon ennél viszont látja de a vicces a dologba az hogy ez tulajdonképpen egy lépésszámláló ami a giroszkóp alapján számolja a dolgokat. Gondolom kitaláltátok igen az E66 ba van giró és abba volt némileg elnyomva a progi ebbe viszont nincs giró tehát ennek a proginak itt semmi értelme:)



Top hits solitaire





Maradjunk annyiba hogy kártyajáték. 15 féle lehetőség közül választhatunk.



Wiiprezenter





A wiprezentációval számítógéppes összekötetés mellett /meg ha a gépre is telepítve van a progi/ prezentációt tarthatunk telefonnal.



Yahoo Go





A Yahoo Go val mindenféle Yahoo-s nyalánkságot vehetünk igénybe a telefonunkal.



Gps





Az első ikon lesz a lényeg a másik kettő csak segíti az első munkáját




Egy dekányi változás sem tőrtént továbbra is 3 hónap próbát kapunk meg nappali és éjszakai mód-ot egy rakás poi-t, 2D és 3D nézetet meg a szokásos többi extrát. menint borús idő fogadott de legalább így az összehasonlítás valós ilyen esetbe sokat bajlódik de szép időbe főleg ha nem elsőre próbáljuk egész hamar sikerül neki poziciót találni.



Web





Gprs, Edge, 3G, 3.5G, wifi, minimapos böngésző és quarty bill. Szenzációs ez a része a telefonnak:)



Letőltés





Szokásos letőlthető dolgok



Súgó





Mind a 4 ikon segíteni próbál



Kamera





3.2 megapixel, led, makró, digit zoom, késleltetés, sorozatmód, szintónus, rács, fehéregyensúly, expoziciókorrekció közül választhetunk míg videónál 15 fps es vga mpegbe éjszakai móddal, fehéregyensúllyal és szintónussal. viszont rázkódásvédelem nincs!


A gombnyomásra előjövő eszközsáv megmaradt.



A teszt elején írtam hogy nincs a jobb oldalon exponáló gomb. Akkor vajon mivel exponálunk? A bal választógombal.





Multkor szidtam az E66 ast a képminősége miatt mára belátom hiba volt. Na nem azért mert meggondoltam magam hanem avégett mert az E71 nek akármilyen hihetetlen de még az a szint alá is sikerült bemennie ez már inkább egy görög dráma:)



A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja.

Videóért katt

ide

Akksi





1500 mAh eset kapott és csak jót tudok róla írni nagyon jól bírja a strapát 3-4 napot el tud menni ha pihiztetjük de hBechmark



Várható volt a picit több pontszám mint az E66 nál mert nincs giró

Összegzés

Kicsit olyan érzésem volt mintha ezt a telefont már teszteltem volna:) Nagyon is sok a hasonlóság az E66 hoz képest. Tulajdonképpen ez egy kilapított, elforgatott kijelzős, teljes billenytűs E66. ha viszont az elődjét nézzük és ez inkább a reális akkor az E61i hez képest sokkal kisebb ami jó is mert kisebb helyen elfér mégis használható és még sokat okosodott is viszont rossz is mert a méretcsökkenés hozta magával a kisebbik hibát a gombok méretcsökkenését ami kicsit kényelmetlenebb mint az elődnél de szokható a nagyobb hiba viszont a kijelző méretcsökkenése. Ez nagy hátrány az előd 2.8 colosán egyszerűen jobb volt főleg netezni. Tehát kompromisszumot kell kötnünk. Jöjjön az utolsó tényezőnk is ez pedig az ár ha ezt is figyelembe vesszük akkor viszont ismét pozitív felé billen a mérleg mert már most is 90 körül mozog és mivel ez nyitóár itt is várható hamarosan némi esés így összefoglalva a dolgokat viszont ajánlható a telefon.
asználat mellett is kettőt ki fog bírni:)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wwwsoulmania.blog.hu/api/trackback/id/tr90646651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása